Loopbaancoaching

Loopbaancoaching nodigt je uit tot bewustwording van waar je nu staat en heen wilt en durf tot het nemen van een volgende stap in je loopbaan. Je gaat aan de slag met je loopbaanvragen en eventuele dilemma’s. Of je nu zelf toe bent aan een nieuwe stap of dat je voor een reorganisatie staat of je baan dreigt kwijt te raken. Loopbaancoaching stelt je in staat om je loopbaan zelf actief verder vorm te geven.

Voorbeelden van vragen voor loopbaancoaching:

 • Ik ben toe aan een nieuwe loopbaanstap, maar wat zijn mijn kwaliteiten e.d. en wat wil ik?
 • Zou een leidinggevende functie bij mij passen?
 • In welke functie of beroep kom ik het beste tot mijn recht?
 • Welke andere loopbaanmogelijkheden zijn er voor mij?
 • Vervul ik (nog) de juiste rol in mijn organisatie, gezien mijn talenten en ambities?

Het loopbaancoachingstraject

Het coachingstraject geeft je inzicht in ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’,’wat wil ik?’ en ‘hoe kan ik mijn doelstelling bereiken?’. De volgende onderdelen komen o.a. aan de orde:

 • Persoonlijkheid, waarden en drijfveren;
 • Kernkwaliteiten, eigenschappen, competenties, sterktes en valkuilen, ontwikkelpunten;
 • Loopbaanrichting(en), functies en rol(len);
 • Het meest vitaliserende loopbaanperspectief;
 • Een concreet ontwikkelings- en actieplan om de gewenste loopbaanrichting te bereiken.
 • Optimalisering van je cv en LinkedIn profiel.

Deze aanpak geeft door middel van begeleide zelfanalyse inzicht in o.a. je talenten, kwaliteiten, ontwikkelpunten en in je ambities op het gebied van werk. Ook komt aan bod hoe jij je kwaliteiten nog beter concreet kunt maken (in je werk) en hoe je kunt omgaan met bijvoorbeeld belemmerende overtuigingen. Daarbij reik ik je diverse methodieken en opdrachten aan.  Al doende kom je tot een visie van hetgeen je wilt bereiken (dit hoeft niet direct een nieuwe functie te zijn, het kan ook een aanpassing in je huidige functie betekenen), waar je passie ligt, wat je te bieden hebt en wat je nog verder kunt ontwikkelen. Samen maken we scenario’s om je doelen te bereiken voor de korte, de middellange en de langere termijn. Het resultaat is de volgende stap waarin jij je loopbaan verder richting kunt geven.

Werkwijze loopbaancoaching

Een coachingsessie duurt 1,5 uur. Over het algemeen is een traject van ongeveer 5 tot 8 sessies voldoende om zelf weer verder te kunnen.

We beginnen met een (kosteloos) intakegesprek waarin we met elkaar kennismaken, we jouw coachvraag verkennen en concreet maken en ik mijn aanpak als coach met je bespreek. Na dit intakegesprek beslis je of het coachtraject wilt ingaan.

Bij dit gesprek kan ook jouw leidinggevende of HR-adviseur als eventuele opdrachtgever aanwezig zijn als je dat wilt en dat relevant is. Uiteraard zijn de coachgesprekken vertrouwelijk. We maken altijd afspraken over de terugkoppeling naar de opdrachtgever en de manier waarop.

De coachgesprekken vinden plaats op een professionele coachlocatie in Amsterdam en Haarlem.